Ingrediente:
20 de ciuperci de mărime medie
crutoane de pâine
spanac
sos de soia (opţional)
praz, ţelină
ulei de măsline
usturoi
Mod de preparare:
Se curăţă şi se taie cozile ciupercilor. Ciupercile se pun într-un vas termo-rezistent şi se picură în ele puţin ulei de măsline. Se lasă în cuptor până se înmoaie.
Se fierbe spanacul, apoi se scurge. În acelaşi vas, unde a mai rămas puţină apă în care a fiert spanacul, se pune usturoiul şi uleiul la fiert. Se adauga apoi şi prazul tocat, cozile tocate de la ciuperci şi ţelină tocată. Se lasă amestecul pe foc timp de 10 minute.
Se adaugă spanacul fiert, crutoanele, puţină apă şi ulei de măsline. Se ţin pe foc până se formează o umplutură suficient închegată.
Se umplu ciupercile cu acest amestec, apoi se lasă la cuptor încă 10-15 minute. Se servesc calde.
sursa: www.crestinortodox.ro