Ingrediente:
20 de ciuperci de mărime medie
300 gr. spanac
sos de soia (optional)
un sfert de praz
jumătate de țelină
ulei de măsline
usturoi
crutoane de pâine
Mod de preparare:
Se curăță și se taie cozile ciupercilor. Ciupercile se pun într-un vas termo-rezistent și se picură în ele puțin ulei de măsline. Se lasă în cuptor până se înmoaie.
Se fierbe spanacul, apoi se scurge. În același vas, unde a mai rămas puțină apă în care a fiert spanacul, se pune usturoiul și uleiul la fiert. Se adaugă apoi și prazul tocat, cozile tocate de la ciuperci și țelina tocată.
Se lasă amestecul pe foc timp de 10 minute.
Se adaugă spanacul fiert, crutoanele, puțină apă și ulei de măsline.
Se țin pe foc până se formează o umplutură suficient închegată.
Se umplu ciupercile cu acest amestec, apoi se dau la cuptor încă 10-15 minute. Se servesc calde cu crutoane de pâine.