Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de varză

Ingrediente:

un kg costiță crudă ușor afumată (cu cât mai puțin os)

o ceapă

2 morcovi

un ardei kapia

o varză mică sau jumătate din una mare

două linguri pastă de gogoșari

sare și piper după gust

jumătate litru de borș

cimbru proaspăt sau uscat

pentru servit: smântână sau iaurt gras

Mod de preparare:

Costița tăiată în bucăți se pune în apă la fiert. Apă se pune în funcție de cât de multă ciorbă vreți să faceți. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă legumele tăiate ca pentru ciorbă, mai puțin varza. Când sunt și legumele pe jumătate fierte se adaugă varza tăiată cât de subțire. Cand toate  legumele sunt fierte precum și carnea, se adaugă pasta de gogoșari, borșul, se potrivește de sare și piper, se pune cimbru. Se servește cu smântână sau iaurt gras și ardei iute.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.