Ingrediente:
un kg costiță crudă ușor afumată (cu cât mai puțin os)
o ceapă
2 morcovi
un ardei kapia
o varză mică sau jumătate din una mare
două linguri pastă de gogoșari
sare și piper după gust
jumătate litru de borș
cimbru proaspăt sau uscat
pentru servit: smântână sau iaurt gras
Mod de preparare:
Costița tăiată în bucăți se pune în apă la fiert. Apă se pune în funcție de cât de multă ciorbă vreți să faceți. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă legumele tăiate ca pentru ciorbă, mai puțin varza. Când sunt și legumele pe jumătate fierte se adaugă varza tăiată cât de subțire. Cand toate legumele sunt fierte precum și carnea, se adaugă pasta de gogoșari, borșul, se potrivește de sare și piper, se pune cimbru. Se servește cu smântână sau iaurt gras și ardei iute.
sursa: bucataras.ro