Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de varză

Ingrediente:

1/2 sau o varză mică

o ceapă

3 morcovi mici

un ardei

două roșii

o lingură amidon

un gălbenuș

o linguriță cimbru uscat

țelină, leuștean (opțional)

sare, piper

Mod de preparare:

Legumele se curăță și se spală. Ceapa se toacă mărunt. Ardeiul se taie cubulețe. Un morcov se taie rondele, ceilalți morcovi se dau pe răzătoare sau se pun în robotul de bucătărie. Roșiile se taie mărunt sau se pun în robotul de bucătărie.  Varza se taie fâșii, pe verticală. Într-o oală se pun 2 l de apă cu sare la fiert. Se pune varza și se lasă să fiarbă până se înmoaie bine. Ceapa, ardeiul, morcovul tăiat rondele se pun în puțin ulei încins să se călească, apoi se adaugă în oală peste varză. Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă roșiile, morcovul dat pe răzătoare și cimbru, sare, piper.

Se mai lasă puțin și se adaugă amidonul amestecat cu gălbenușul și 4 linguri de apă rece.

După 5 minute se oprește focul.

sursa: bucatatras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.