Ingrediente:
1/2 sau o varză mică
o ceapă
3 morcovi mici
un ardei
două roșii
o lingură amidon
un gălbenuș
o linguriță cimbru uscat
țelină, leuștean (opțional)
sare, piper
Mod de preparare:
Legumele se curăță și se spală. Ceapa se toacă mărunt. Ardeiul se taie cubulețe. Un morcov se taie rondele, ceilalți morcovi se dau pe răzătoare sau se pun în robotul de bucătărie. Roșiile se taie mărunt sau se pun în robotul de bucătărie. Varza se taie fâșii, pe verticală. Într-o oală se pun 2 l de apă cu sare la fiert. Se pune varza și se lasă să fiarbă până se înmoaie bine. Ceapa, ardeiul, morcovul tăiat rondele se pun în puțin ulei încins să se călească, apoi se adaugă în oală peste varză. Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă roșiile, morcovul dat pe răzătoare și cimbru, sare, piper.
Se mai lasă puțin și se adaugă amidonul amestecat cu gălbenușul și 4 linguri de apă rece.
După 5 minute se oprește focul.
sursa: bucatatras.ro