Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de raţă

Ingrediente:

jumătate kg. carne de raţă

două linguri cu bulion/suc de roşii

rădăcină de ţelină şi păstârnac

un morcov, un ardei gras/capia, două cepe

2-3 cartofi tăiaţi cubuleţe

leuştean şi pătrunjel verde

sare/delikat după gust

tăiţei de casă

un litru borş

Mod de preparare:

Spălăm carnea în apă rece până când apa rămâne curată şi o punem la fiert, având grijă ca de fiecare dată să adunăm cu o strecuratoare spuma formată.
Între timp, după ce am spălat şi curăţat legumele, le tocăm mărunt şi le adăugăm în ciorbă, împreună cu delikatul, când carnea a  fiert suficient de bine.

Când legumele au fiert adăugăm cartofii tăiaţi cubuleţe şi lăsăm pe foc cam 20 de minute. Punem apoi bulionul, borşul şi tăiţeii şi lăsăm să mai fiarbă 10-15 minute împreună. După ce am luat ciorba de pe foc se presară leuşteanul şi pătrunjelul tocate mărunt.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.