Ingrediente:
jumătate kg. carne de raţă
două linguri cu bulion/suc de roşii
rădăcină de ţelină şi păstârnac
un morcov, un ardei gras/capia, două cepe
2-3 cartofi tăiaţi cubuleţe
leuştean şi pătrunjel verde
sare/delikat după gust
tăiţei de casă
un litru borş
Mod de preparare:
Spălăm carnea în apă rece până când apa rămâne curată şi o punem la fiert, având grijă ca de fiecare dată să adunăm cu o strecuratoare spuma formată.
Între timp, după ce am spălat şi curăţat legumele, le tocăm mărunt şi le adăugăm în ciorbă, împreună cu delikatul, când carnea a fiert suficient de bine.
Când legumele au fiert adăugăm cartofii tăiaţi cubuleţe şi lăsăm pe foc cam 20 de minute. Punem apoi bulionul, borşul şi tăiţeii şi lăsăm să mai fiarbă 10-15 minute împreună. După ce am luat ciorba de pe foc se presară leuşteanul şi pătrunjelul tocate mărunt.
sursa: bucataras.ro