Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de praz

Ingrediente:

o buc. praz

500 gr. ciuperci/champinion

2 ardei (unul roșu și unul verde)

3 linguri de ulei

o lingură pastă de tomate

2 căței de usturoi

sare și piper după gust +o lingurita delikat

câteva boabe de piper

o mână de paste mărunte (cuș-cuș)

o legătură pătrunjel verde

Mod de preparare:

Curățăm, spălăm și tăiem ciupercile felii. Curățăm, spălăm și feliem prazul și ardeii. Feliuțele obținute se călesc în ulei câteva minute, adăugăm lingurița de delikat, boabele de piper și ciupercile feliate.

Lăsăm cca. 10 minute să se călească împreună, apoi punem cca 3l apă, acoperim oala și lăsăm să fiarbă la foc mic 30 minute.

Curățăm cățeii de usturoi, îi mărunțim cu puțină sare în mojar, adăugăm o lingură pastă de tomate. Acest amestec se adaugă în oală atunci când ciupercile sunt fierte, adică mai spre finalul preparării ciorbei.

Lăsăm să mai dea câteva clocote, punem pastele făinoase, le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Peresărăm pătrunjel verde tocat și servim.

sursa: bucatatras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.