Ingrediente:
300 gr. carne de porc
2 morcovi
un ardei gras
o ceapă
două foi de dafin
100 gr. paste penne
sare, piper
o lingură bulion
smântână pentru servit
ulei
o lingură usturoi granulat
Mod de preparare:
Carnea se spală, se taie cubulețe și se pune la călit în puțin ulei. Se lasă circa 5 minute apoi se adaugă apă, sare, foile de dafin și se lasă să fiarbă. Legumele se curăță, se spală și se toacă după preferințe. Se pun la călit până se înmoaie puțin. Se adaugă o lingură de usturoi granulat peste ele în timpul călirii.
După ce carnea a fiert, se completează oala cu apă, se adaugă legumele, pastele și se fierbe totul pentru circa 20 minute.
La sfârșit se adaugă bulionul și sare, piper după gust. Se oprește focul și se adaugă pătrunjel tocat.
Se servește cu smântână și ardei iuți.
sursa: bucataras.ro