Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de porc cu paste

Ingrediente:

300 gr. carne de porc

2 morcovi

un ardei gras

o ceapă

două foi de dafin

100 gr. paste penne

sare, piper

o lingură bulion

smântână pentru servit

ulei

o lingură usturoi granulat

Mod de preparare:

Carnea se spală, se taie cubulețe și se pune la călit în puțin ulei. Se lasă circa 5 minute apoi se adaugă apă, sare, foile de dafin și se lasă să fiarbă. Legumele se curăță, se spală și se toacă după preferințe. Se pun la călit până se înmoaie puțin. Se adaugă o lingură de usturoi granulat peste ele în timpul călirii.

După ce carnea a fiert, se completează oala cu apă, se adaugă legumele, pastele și se fierbe totul pentru circa 20 minute.

La sfârșit se adaugă bulionul și sare, piper după gust. Se oprește focul și se adaugă pătrunjel tocat.

Se servește cu smântână și ardei iuți.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.