Ingrediente:
250 gr. mazăre verde congelată
un morcov
o ceapă
o tijă țelină verde
doi cartofi
două linguri ulei măsline
jumătate linguriță pastă ardei iute
un pahar bulion roșii
sare de mare
codițe ceapă verde
cimbrișor verde
zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Legumele spălate se curăță și se spală din nou.
Morcovii se taie rondele. Țelina se feliază. Ceapa se toacă mărunt. Cartofii se taie cuburi.
Se căliți ușor ceapa și morcovii în ulei până devin sticloase.
Se adaugă 1.5 l apă, țelina și cartofii. Se sărează. După 20 minute de fierbere sub capac se pun și mazărea și pasta de ardei iute. Se adagă și bulionul.
Se gustă, se sărează dacă mai este nevoie. Se acrește cu zeama de lămâie.
Se servește ciorba cu codițe de ceapă verde tăiate mărunt și cimbrișor verde.
sursa: bucataras.ro