Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de legume cu prosciutto

Ingrediente:

500 gr. prosciutto

50 ml ulei

2 morcovi

două roșii

o ceapă

un ardei kapia roșu

un pătrunjel rădăcină și frunze

un pahar mazăre verde congelată

un pahar bulion de roșii

mărar verde

sare, piper

Mod de preparare:

Legumele se curăță și se spală. Ceapa  și roșiile se toacă mărunt. Jumătate din ardei se toacă cuburi. Morcovul și rădăcină de pătrunjel se feliază.

Se spală bucata de prosciutto și se pune la fiert în oală cu 3 litri apă. Se adaugă și rădăcinoasele feliate. Se sărează.

Separat într-o tigaie se călește ușor ceapă și ardeiul 3-4 se adaugă și roșiile mărunțite. Se adugă legumele călite în oală.

După 15 minute se încearcă dacă morcovii au început să se fiarbă, după care se pune mazărea verde și cealaltă jumătate de ardei tăiat rondele.

Se fierb împreună 5-8 minute și se acrește ciorba cu bulion de roșii. Se pune piper și dacă este nevoie se sărează.

Bucata de prosciutto se scoate din oală, se scurge de lichid și se porționează.

Se servește ciorba cu pătrunjel verde și mărar.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.