Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de fasole roşie

Ingrediente:

o conservă fasole roşie

o ceapă potrivită

un morcov

o rădăcină păstârnac

o foaie de dafin

3 linguri de ulei

sare şi piper după gust

două linguri pastă de tomate

tarhon uscat

pătrunjel verde tocat

Mod de preparare:

Ceapa se toacă marunt, morcovul şi păstârnacul se taie rondele. Se călesc legumele în ulei, se pune foaia de dafin, sare şi piper după gust, pastă de tomate. Se adăugă cca 1,5 l apă în oală, şi se lasă să fiarbă legumele la foc mic.

Când sunt fierte se adaugă fasolea roşie din conservă.

Se mai lasă câteva clocote, se presară tarhon uscat, părtunjel verde tocat.

Se stinge focul, se lasă câteva minute să se întrepatrundă aromele şi se poate servim.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.