Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de dovlecel

Ingrediente:

3 litri apă

4 cepe mari

un morcov

2 ardei grași

un dovlecel mai mare

4 cartofi

sare, piper

borș (opțional)

două linguri bulion

două linguri ulei

leuștean

Mod de preparare:

Se toacă toate legumele. Se pune la foc o oală cu cei 3 litri de apă și se adaugă toate legumele la fiert. Se lasă să fiarbă o oră. În altă tigaie se pun uleiul și alte două cepe la călit. Dupa ce ceapa s-a călit se adaugă bulionul.

Când ciorba a fiert timp de o oră se adaugă sarea și piperul, apoi se oprește focul și se adaugă ceapa călită. Apoi se porționează și se adaugă deasupra leușteanul tocat.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.