Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de curcan

Ingrediente:

gâturi de curcan (4 bucăţi mai mari)

3 morcovi

o ceapă

un păstârnac

jumătate ţelină

un ardei

3 linguri bulion

două ouă

o lingură ulei

8 linguri gris

cimbru

sare, piper

pătrunjel verde

Mod de preparare:

Se pune carnea la fiert cu puţină sare. Se spumează de câte ori este nevoie. Se adaugă ceapa şi legumele mărunţite şi se lasă să fiarbă 30-45 de minute.

Când sunt aproape fierte se adaugă bulionul şi cimbrul.

Se pregătesc galuştele. Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare iar gălbenuşurile se amestecă cu uleiul şi puţină sare. Se adaugă gălbenuşurile peste spumă şi se amestecă uşor. Se adaugă apoi grisul în ploaie până se formează o pasta de consistenţa smântânii.

Se dă focul mic şi se adaugă o cană de apă rece în ciorbă.

Cu o lingură udă se formează găluştele şi se pun în ciorbă. Se lasă un clocot-două, se potriveşte ciorba de sare şi piper şi se ia de pe foc. Se adaugă apoi pătrunjel verde tocat şi se acoperă.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.