Ingrediente:
gâturi de curcan (4 bucăţi mai mari)
3 morcovi
o ceapă
un păstârnac
jumătate ţelină
un ardei
3 linguri bulion
două ouă
o lingură ulei
8 linguri gris
cimbru
sare, piper
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert cu puţină sare. Se spumează de câte ori este nevoie. Se adaugă ceapa şi legumele mărunţite şi se lasă să fiarbă 30-45 de minute.
Când sunt aproape fierte se adaugă bulionul şi cimbrul.
Se pregătesc galuştele. Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare iar gălbenuşurile se amestecă cu uleiul şi puţină sare. Se adaugă gălbenuşurile peste spumă şi se amestecă uşor. Se adaugă apoi grisul în ploaie până se formează o pasta de consistenţa smântânii.
Se dă focul mic şi se adaugă o cană de apă rece în ciorbă.
Cu o lingură udă se formează găluştele şi se pun în ciorbă. Se lasă un clocot-două, se potriveşte ciorba de sare şi piper şi se ia de pe foc. Se adaugă apoi pătrunjel verde tocat şi se acoperă.
sursa: bucataras.ro