Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de curcan cu varză nouă

Ingrediente:

3 buc. spate de curcan

3 morcovi

o rădăcină pătrunjel

o ceapă verde

un ardei gras verde

o varză nouă

o legătură mărar verde

200 ml. bullion

sare,piper

frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

Se spală carnea de curcan și se pune la fiert într-o oală cu apă. Se ia spuma ce se formează. Când carnea este aproape fiartă se pune ceapa tocată mărunt, ardeiul gras tăiat cubulețe, morcovii și rădăcina de pătrunjel tăiată cuburi și se lasă să fiarbă. Când sunt aproape fierte se adaugă varza tocată. Se lasă să fiarbă până varza este fiartă, apoi se pune sare și piper și bulionul. Se lasă să dea un clocot și se adaugă pătrunjelul verde și mărarul tocat mărunt și se stinge focul. Se lasă acoperită o jumătate de oră să se întrepătrundă aromele și apoi se servește.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.