Ingrediente:
un kg. cartofi albi
100 gr. granule de soia
o linguriţă delikat de legume
o ceapă albă mare
sare, piper, puţin enibahar măcinat şi un praf de turmeric
50 ml. ulei
3-4 linguri făină albă
pătrunjel proaspăt tocat
seminţe de in
seminţe de susan
seminţe de mac
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă. Când furculiţa pătrunde uşor în ei, se scurg de apă, se curăţă de coajă şi se trec pe răzătoarea fină.
Granulele de soia se fierb în apă cu delikat de legume, 5 minute.
Ceapa se trece tot pe răzătoarea fină şi se pune peste cartofii raşi.
Se condimentează cu sare, piper, enibahar măcinat şi puţin turmeric.
Se adaugă pătrunjelul tocat, uleiul şi făina, soia fiartă, apoi se amestecă până se obţine un amestec omogen.
Se preîncălzeşte cuptorul la 200 grade.
Din amestecul obţinut se modelează biluţe, se dau prin seminţe, se aşează în tavă pe hârtie de copt, având grijă să se lase suficient spaţiu între ele, pentru ca în timpul coacerii ele se vor “întinde” în tavă.
Se dau la cuptor pentru 35-40 minute, până se rumenesc. Se servesc cu garnitură sau cu muştar.
sursa: bucataras.ro