Ziarul electronic al arădenilor

Chifteluţe în crustă de seminţe

Ingrediente:

un kg. cartofi albi

100 gr. granule de soia

o linguriţă delikat de legume

o ceapă albă mare

sare, piper, puţin enibahar măcinat şi un praf de turmeric

50 ml. ulei

3-4 linguri făină albă

pătrunjel proaspăt tocat

seminţe de in

seminţe de susan

seminţe de mac

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă. Când furculiţa pătrunde uşor în ei, se scurg de apă, se curăţă de coajă şi se trec pe răzătoarea fină.

Granulele de soia se fierb în apă cu delikat de legume, 5 minute.

Ceapa se trece tot pe răzătoarea fină şi se pune peste cartofii raşi.
Se condimentează cu sare, piper, enibahar măcinat şi puţin turmeric.

Se adaugă pătrunjelul tocat, uleiul şi făina, soia fiartă, apoi se amestecă până se obţine un amestec omogen.

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 grade.

Din amestecul obţinut se modelează biluţe, se dau prin seminţe, se aşează în tavă pe hârtie de copt, având grijă să se lase suficient spaţiu între ele, pentru ca în timpul coacerii ele se vor “întinde” în tavă.

Se dau la cuptor pentru 35-40 minute, până se rumenesc. Se servesc cu garnitură sau cu muştar.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.