Ziarul electronic al arădenilor

Chiftele de cartofi cu ciuperci

Ingrediente:

5 cartofi

un borcan 800 gr. cu ghebe în sare

un morcov

două cepe

2-3 căței de usturoi

10 foi de usturoi verde

4-5 crenguțe mărar verde

Sare, piper

4-5 linguri făină

ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Se spală ghebele apoi se pun la fiert ca să iasă sarea din ele. Se schimbă apa o dată în timpul fierberii. După ce s-au desărat, se scurg de apă, se lasă la răcorit și se trec prin mașina de tocat sau prin robot dar nu se fac pastă.
Cartofii se curăță, se spală și se trec prin răzătoarea mare. Morcovul se dă pe răzătoarea mică, iar ceapa se curăță și se toacă mărunt. Cățeii de usturoi se pisează, iar foile de usturoi verde se spală și se toacă.

Toate aceste ingrediente se amestecă într-un bol, se pune sare, piper, iar la final se adaugă făina și mărarul verde tocat.

Se formează chifteluțele mici și mai plate, nu foarte groase și se prăjesc în ulei încins pe ambele părți. Se lasă să se răcorească și se servesc.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.