Ziarul electronic al arădenilor

Chec cu portocale şi ciocolată

Ingrediente:

7 ouă

300 gr făină

300 gr zahăr

două linguriţe de praf de copt

3 linguri de cacao

două linguri fulgi de ciocolată

6 linguri de ulei

două pliculeţe de zahăr vanilat

un praf de sare

coaja rasă de la o portocală

fulgi de migdale

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la foc mediu. Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă în ploaie zahărul vanilat şi zahărul tos, mixând bine, până se obţine o spumă tare de bezea. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, puţin câte puţin, ca la maioneză, apoi se adaugă peste albuşuri, amestecând uşor cu o spatulă. Făina se amestecă cu praful de copt şi se pune puţin câte puţin peste compoziţia de bezea, amestecând uşor, de jos în sus, până se încorporează toată cantitatea.

Se împarte compoziţia în două. În prima jumătate se pune coaja rasă de la o portocală. Cacaoa se amestecă cu 2-3 linguri de apă fierbinte până se obţine o cremă şi se toarnă peste a doua jumătate de compoziţie. Tot în jumătatea cu cacao se adaugă şi fulgii de ciocolată.

Se pregătesc două tăvi de chec, unse cu ulei şi tapetate cu făină şi se pune în fiecare tavă, alternativ, câte o lingură din compoziţia albă şi deasupra o lingură din compoziţia cu cacao. Deasupra se presară fulgii de migdale.

Se pun tăvile cu chec în cuptor, pe grilajul din mijloc şi se lasă să se coacă până checul trece testul scobitorii şi este rumenit frumos deasupra.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.