Ingrediente:
3 ouă
150 gr. zahăr
180 gr. făină
un praf de sare
o linguriță rasă bicarbonat de sodiu
două plicuri zahăr vanilat
esență de rom
120 gr. lapte
60 gr. unt sau margarină
Mod de preparare:
Se separă ouăle, albușul se bate cu praful de sare și zahărul, se adaugă gălbenușurile pe rând până se încorporează și ele în compoziție. Peste se pune zahărul vanilat și puțină esență de rom, se mixează și la final se adaugă făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu formând un aluat puțin mai gros ca la clătite. Separat, se pune laptele cu untul într-un ibric pe foc, atât cât să se topească untul și așa fierbinte se toarnă peste compoziția de ouă puțin câte puțin amestecând ușor până se încorporează toate ingredientele.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru aprox. 30 min. Se face testul cu scobitoarea. Se lasă puțin să se răcească și se pudrează cu zahăr.
sursa: bucataras.ro