Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Chec cu lapte fierbinte

Ingrediente:

3 ouă

150 gr. zahăr

180 gr. făină

un praf de sare

o linguriță rasă bicarbonat de sodiu

două plicuri zahăr vanilat

esență de rom

120 gr. lapte

60 gr. unt sau margarină

Mod de preparare:

Se separă ouăle, albușul se bate cu praful de sare și zahărul, se adaugă gălbenușurile pe rând până se încorporează și ele în compoziție. Peste se pune zahărul vanilat și puțină esență de rom, se mixează și la final se adaugă făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu formând un aluat puțin mai gros ca la clătite. Separat, se pune laptele cu untul într-un ibric pe foc, atât cât să se topească untul și așa fierbinte se toarnă peste compoziția de ouă puțin câte puțin amestecând ușor până se încorporează toate ingredientele.

Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru aprox. 30 min. Se face testul cu scobitoarea. Se lasă puțin să se răcească și se pudrează cu zahăr.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.