Ingrediente:
3 linguri dovleac răzuit+50 gr. unt
5 ouă
5 linguri zahăr
jumătate plic parf de copt
5 linguri făină
o lingură ulei
două linguri mac măcinat sau boabe
Mod de preparare:
Dovleacul răzuit se pune într-o tigaie încinsă împreună cu untul pe foc să se călească până se înmoaie. Cu ajutorul unei furculițe se mai mărunțește puțin și se poate adăuga în dovleac aromele preferate (vanilie, rom).
Într-un castron se bat ouăle împreună cu zahărul până când se fac ca și o spumă, se adaugă făina, praful de copt și macul și se omogenizează bine. Se pune și lingura de ulei și dovleacul călit și răcit. Dacă dovleacul a lăsat apă atunci se scurge apa.
Se omogenizează și se toarnă într-o tavă de chec. Se dăm totul la cuptor până când trece testul cu scobitoarea, la 180 grade.
sursa: bucataras.ro