Ziarul electronic al arădenilor

Cartofi umpluţi cu orez

Ingrediente:

1,5 kg cartofi, 150 g ceapă, 250 g ciuperci, 100 g orez, 100 g ulei, o legătură mărar, 30 g făină, piper, sare, 100 ml bulion.

Mod de preparare:

Curăţăm cartofii, îi tăiem în două şi le scoatem miezul. Ceapa o tocăm mărunt şi o călim în ulei. Peste ceapă adaugăm orezul şi ciupercile opărite şi 4 căni de apă şi le lăsăm pe foc. După ce orezul a fiert, punem după gust piper şi marar. Cu această compoziţie umplem cartofii scobiţi. Aşezăm cartofii într-un vas şi dăm totul la cuptor pentru circa 30 minute (cuptorul să fie încălzit înainte). Când sunt gata, adăugăm bulionul desfăcut în 100 ml apă. Lăsăm cartofii în cuptor pentru aproximativ 10 – 15 minute, ca să se întrepătrundă.

sursa: crestinortodox.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.