Ziarul electronic al arădenilor

Cartofi la cuptor

Ingrediente:

2 kg cartofi

o căpățână mare de usturoi

100 ml ulei

sare, piper

legume uscate ardelenești

500 ml suc de roșii

mărar uscat

frunzulițe de cimbru (pentru decor)

Mod de preparare:

Se curăță cartofii, se spală și se feliază. În tavă se toarnă uleiul și se așează cartofii felii astfel încât fundul tăvii să fie uniform acoperit.

Se presară sare, piper, mărar uscat și legumele uscate. Se așaeză peste cartofi și usturoiul curățat și feliat. Se adaugă în tavă o ceșcuță  de apă și sucul de roșii , apoi se dă la cuptor pentru cca. 40 minute. Dacă este cazul, la jumătatea timpului de preparare se vor întoarce cartofii cu o paletă, astfel încât să fie pătrunși toți.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.