Ziarul electronic al arădenilor

Cartofi la cuptor

Ingrediente:

2 cartofi mari

4 felii prosciutto

4 roşii mari rotunde

2 mozzarella (250 gr.)

20 gr. parmezan

busuioc uscat

8 frunze mici de busuioc proaspăt

sare,

ulei

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se pun la fiert cu tot cu coajă în apă rece cu sare, aproximativ 20 minute. Când au fiert se scot din apă şi se lasă să se răcorească cât să putem să îi curăţăm de coajă. Cu un cuţit ascuţit se taie apoi pe lung felii potrivit de groase.

Roşiile se spală, se feliază felii subţiri. Mozzarella se scurge foarte bine de apă şi se feliază felii potrivite.

Se tapetează o tavă pentru cuptor cu hârtie de copt şi se unge cu ulei. Se aşează feliile de cartof peste care se pune câte o jumătate felie de prosciutto, câte două felii de roşie şi se presară sare după gust.

Se pune o felie de mozzarella şi se presară busuioc uscat, după care se aşează iar o felie de roşie şi se presară puţină sare (dacă este necesar). Se presară parmezan ras foarte fin.

Se încinge cuptorul la 190 grade şi se pune tava până când roşia s-a rumenit uşor la suprafaţă.  Se servesc calzi cu busuioc proaspăt.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.