Ingrediente:
200 gr. cannelloni
350 gr. carne tocată de pui
o bucată potrivită de praz
două linguri ulei de măsline
două linguri suc de roșii
sare, piper
un vârf de cuțit praf de ghimbir
100 gr. mozzarela
Sos béchamel:
50 gr. unt
o lingură făină
350 ml. lapte
100 ml. vin alb
un vârf linguriță rozmarin
Mod de preparare:
Prazul tocat mărunt se călește în două linguri ulei de măsline. Peste el, se pune la călit carnea tocată până carnea se albește. Se asezonează cu sare, piper, praf de ghimbir și se lasă la răcit. După ce compoziția de carne s-a răcit se umplu rulourile de cannelloni.
Sosul:
Untul se pune la topit. Se adaugă făina și laptele cald amestecând foarte repede pentru a nu se forma cocoloașe. Se condimentează sosul cu sare, piper și rozmarin.
Într-o tavă termorezistentă se pune o lingură de ulei de măsline, 3-4 linguri sos și se așează bucățile de cannelloni. Se toarnă sosul rămas peste cannelloni, se adaugă vinul, sucul de roșii și mozzarela rasă. Se dă la cuptorul încins la 170 grade până se rumenesc.
sursa: bucataras.ro