Ziarul electronic al arădenilor

Cannelloni cu carne de pui

Ingrediente:

200 gr. cannelloni

350 gr. carne tocată de pui

o bucată potrivită de praz

două linguri ulei de măsline

două linguri suc de roșii

sare, piper

un vârf de cuțit praf de ghimbir

100 gr. mozzarela

Sos béchamel:

50 gr. unt

o lingură făină

350 ml. lapte

100 ml. vin alb

un vârf linguriță rozmarin

Mod de preparare:

Prazul tocat mărunt se călește în două linguri ulei de măsline. Peste el, se pune la călit carnea tocată până carnea se albește. Se asezonează cu sare, piper, praf de ghimbir și se lasă la răcit. După ce compoziția de carne s-a răcit se umplu rulourile de cannelloni.

Sosul:

Untul se pune la topit. Se adaugă făina și laptele cald amestecând foarte repede pentru a nu se forma cocoloașe. Se condimentează sosul cu sare, piper și rozmarin.

Într-o tavă termorezistentă se pune o lingură de ulei de măsline, 3-4 linguri sos și se așează bucățile de cannelloni. Se toarnă sosul rămas peste cannelloni, se adaugă vinul, sucul de roșii și mozzarela rasă.  Se dă la cuptorul încins la 170 grade până se rumenesc.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.