Ziarul electronic al arădenilor

Aperitiv cu verdeţuri de primăvară

Ingrediente:

500 gr. urzici

6 fire ceapă verde

o bucată ardei kapia

ulei de măsline

4 bucăți usturoi verde

pesmet

făină albă de grâu

un ou

sare iodată

piper proaspăt măcinat

50 gr. cașcaval ras

Mod de preparare:

Urzicile se curăță sub jet de apă rece, apoi se opăresc în multă apă clocotită cu puțină sare. Se strecoară și se lasă la răcit. Între timp ceapa, usturoiul, ardeiul kapia curățate, spălete și tocate mărunt, se călesc în puțin ulei de măsline, într-un vas wok, la foc mic.

După ce s-au înmuiat legumele, se adaugă urzicile, tocate mărunt, se asezonează de sare piper. Oul se bate bine cu 2-3 linguri de făină și două linguri de pesmet, apoi se adaugă peste amestecul de verdețuri, se înglobează ușor pentru a se îmbina gusturile, apoi vasul se introduce la cuptor, la foc mediu cca. 30 de minute.

După ce a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor, se presară cașcaval ras și se pune din nou la cuptor, fără foc, câteva minute.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.