Ingrediente:
un pachet de spaghete sau macaroane
150 gr unt
o lingură ulei de măsline
sare după gust
500 gr branză (telemea de vacă)
3 ouă
300 gr smântână groasă
parmezan şi cascaval răzuit
Mod de preparare:
Se fierb spaghetele în apă sărată cu o lingură de ulei de măsline. Se scot şi se scurg într-o strecurătoare. Se pun înapoi în vas, punem untul deasupra şi la foc mic amestecăm să se topească. Adăugăm şi brânza. Mai ţinem în jur de 3 minute pe foc amestecând să omogenizăm brânza şi untul cu spaghetele.
Avem nevoie de o tavă pe care o ungem cu unt şi punem spaghetele.
Amestecăm smântâna cu ouăle bătute şi cu puţin parmezan.
Turnăm totul deasupra spaghetelor şi cu o furculiţă mişcăm uşor să intre bine compoziţia până jos.
Radem caşcaval şi dăm la cuptor pentru 25 sau 30 de minute să se rumenească. Se servesc calde.
sursa: bucataras.ro