Ziarul electronic al arădenilor

Budincă de paste gratinate

Ingrediente:

un pachet de spaghete sau macaroane

150 gr unt

o lingură ulei de măsline

sare după gust

500 gr branză (telemea de vacă)

3 ouă

300 gr smântână groasă

parmezan şi cascaval răzuit

Mod de preparare:

Se fierb spaghetele în apă sărată cu o lingură de ulei de măsline. Se scot şi se scurg într-o strecurătoare. Se pun înapoi în vas, punem untul deasupra şi la foc mic amestecăm să se topească. Adăugăm şi brânza. Mai ţinem în jur de 3 minute pe foc amestecând să omogenizăm brânza şi untul cu spaghetele.

Avem nevoie de o tavă pe care o ungem cu unt şi punem spaghetele.

Amestecăm smântâna cu ouăle bătute şi cu puţin parmezan.

Turnăm totul deasupra spaghetelor şi cu o furculiţă mişcăm uşor să intre bine compoziţia până jos.

Radem caşcaval şi dăm la cuptor pentru 25 sau 30 de minute să se rumenească. Se servesc calde.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.