Ziarul electronic al arădenilor

Budincă de dovleac

Ingrediente:

1/2 kg dovleac ras

4 ouă

300 gr smântâna grasă

200 gr zahăr

un vârf cuțit de cardamon

3 cuișoare pisate mărunt

2-3 semințe de anason stelat

o linguriță ghimbir pudră sau proaspăt ras

o linguriță nucșoară

o linguriță scorțișoară vanilie

Mod de preparare:

Dovleacul ras sau tăiat cubulețe se călește cu 1/2 cantitate de zahăr, ouăle se bat spumă cu restul de zahăr și condimentele după care se încorporează celelalte ingrediente. Dacă doriți o budincă mai pufoasă puteți bate albușul spumă separat. Aluatul se varsă într-o tavă tapetată și se dă la cuptor pentru o oră.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.