Ziarul electronic al arădenilor

Broccoli cu sos de ceapă

Ingrediente:

300 g broccoli (fără tulpină)

două buchețele de conopidă

un morcov

o jumătate legătură de mărar

două cepe

două roșii

300 ml apă

25g unt (sau două linguri ulei)

sare, piper după gust

Mod de preparare:

Se curăță legumele, apoi se spală bine cu apă rece. Broccoli se desface în buchețele mici, la fel și conopida. Morcovul se taie rondele, apoi mărarul se toacă mărunt. Într-o cratiță unsă în prealabil cu unt (ulei) punem legumele împreună cu apa și sarea, mai puțin ceapa și roșiile. Acoperim cratița cu folie și o lăsăm în cuptor la foc mediu 15-20 minute. Între timp tocăm ceapa și roșiile.

Punem o lingură de ulei într-o tigaie și călim ceapa până capătă o culoare aurie, adăugăm roșiile și puțină sare. După 5-10 minute dăm tigaia la o parte de pe aragaz și o acoperim cu un capac.

Apoi scoatem și cratița cu broccoli din cuptor. Broccoli se servește cald, alături de sosul de ceapă cu roșii.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.