Ingrediente:
300 g broccoli (fără tulpină)
două buchețele de conopidă
un morcov
o jumătate legătură de mărar
două cepe
două roșii
300 ml apă
25g unt (sau două linguri ulei)
sare, piper după gust
Mod de preparare:
Se curăță legumele, apoi se spală bine cu apă rece. Broccoli se desface în buchețele mici, la fel și conopida. Morcovul se taie rondele, apoi mărarul se toacă mărunt. Într-o cratiță unsă în prealabil cu unt (ulei) punem legumele împreună cu apa și sarea, mai puțin ceapa și roșiile. Acoperim cratița cu folie și o lăsăm în cuptor la foc mediu 15-20 minute. Între timp tocăm ceapa și roșiile.
Punem o lingură de ulei într-o tigaie și călim ceapa până capătă o culoare aurie, adăugăm roșiile și puțină sare. După 5-10 minute dăm tigaia la o parte de pe aragaz și o acoperim cu un capac.
Apoi scoatem și cratița cu broccoli din cuptor. Broccoli se servește cald, alături de sosul de ceapă cu roșii.
sursa: bucataras.ro