Ingrediente:
300 g broccoli (fără tulpină)
două bucheţele de conopidă
un morcov
o jumătate legătură de mărar
două cepe
două roşii
300 ml apă
25 g unt (sau două linguri ulei)
sare, piper după gust
Mod de preparare:
Se curăţă legumele, apoi se spală bine cu apă rece. Broccoli se desface în bucheţele mici, la fel şi conopida. Morcovul se taie rondele, apoi mărarul se toacă mărunt. Într-o cratiţă unsă în prealabil cu ulei se pun legumele împreună cu apa şi sarea, mai puţin ceapa şi roşiile. Se acoperă cratiţa cu folie şi se lasă în cuptor la foc mediu 15-20 minute.
Între timp se toacă ceapa şi roşiile. Se pune o lingură de ulei într-o tigaie şi se căleşte ceapa până capătă o culoare aurie, se adaugă roşiile şi puţină sare. După 5-10 minute se dă tigaia la o parte de pe aragaz şi se acoperă cu un capac.
Apoi se scoate şi cratiţa cu broccoli din cuptor. Broccoli se serveşte cald, alături de sosul de ceapă cu roşii.
sursa: bucataras.ro