Ziarul electronic al arădenilor

Broccoli cu sos de ceapă

Ingrediente:

300 g broccoli (fără tulpină)

două bucheţele de conopidă

un morcov

o jumătate legătură de mărar

două cepe

două roşii

300 ml apă

25 g unt (sau două linguri ulei)

sare, piper după gust

Mod de preparare:

Se curăţă legumele, apoi se spală bine cu apă rece. Broccoli se desface în bucheţele mici, la fel şi conopida. Morcovul se taie rondele, apoi mărarul se toacă mărunt. Într-o cratiţă unsă în prealabil cu ulei se pun legumele împreună cu apa şi sarea, mai puţin ceapa şi roşiile. Se acoperă cratiţa cu folie şi se lasă în cuptor la foc mediu 15-20 minute.

Între timp se toacă ceapa şi roşiile. Se pune o lingură de ulei într-o tigaie şi se căleşte ceapa până capătă o culoare aurie, se adaugă roşiile şi puţină sare. După 5-10 minute se dă tigaia la o parte de pe aragaz şi se acoperă cu un capac.

Apoi se scoate şi cratiţa cu broccoli din cuptor. Broccoli se serveşte cald, alături de sosul de ceapă cu roşii.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.