Ingrediente:
4 cartofi potriviţi
un morcov mic
4 linguri boabe de porumb
3 linguri făină albă
o ceapă verde
4 crenguţe mărar verde
100 gr. tofu
sare, piper
o linguriţă de rozmarin cu busuioc uscat
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, doi se dau pe răzătoarea mică, doi pe răzătoarea mare. Morcovul se dă pe răzătoarea mică. Ceapa se taie rondele, mărarul verde se toacă mărunt, îndepărtând cozile. Într-un bol se amestecă cartofii cu morcovul, apoi se pune făina şi boabele de porumb. Se adaugă ceapa verde, mărarul, amestecul de rozmarin cu busuioc, sare şi piper după gust. Brânza tofu se taie cuburi potrivite. Se ia puţină compoziţie, se aplatizează în mână, iar în mijloc se pune un cub de tofu. Se formează mingi mai mărişoare şi se aşează în forme de brioşe.
La fel se procedează până se termină toată compoziţia. Se presară puţină boia dulce peste brioşe, se introduc în cuptorul încins, la o temperatură potrivită, până sunt uşor rumenite deasupra, dar pătrunse în interior. Se face testul cu scobitoarea.
Se scot când sunt gata, se lasă puţin să se răcească şi se pot servi.
sursa: bucataras.ro