Ziarul electronic al arădenilor

Biscuiți cu nuci și cacao

Ingrediente:

350 gr. făină

50 gr. nuci măcinate

două linguri de cacao

250 gr. unt

150 gr. zahăr

un gălbenuș

jumătate linguriță praf de copt

Mod de preparare:

Se amestecă într-un bol făina, nuca, cele două linguri de cacao și praful de copt.

Se adaugă untul tăiat cuburi, zahărul și gălbenușul și se frământă bine până când aluatul nu se mai lipește de mâini. Se formează o bilă din aluat care se va înveli în folie alimentară și care se dă la congelator cca. 20 de minute.

Se scoate aluatul de la rece și se întinde într-o foaie de cca. 5 mm grosime pe planul de lucru înfăinat, apoi se decupează cu formele pentru biscuiți.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pun biscuiții.

Se dă tava la cuptor la foc potrivit aprox.10-15 minute, apoi se scot și se lasă la răcit.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.