Ziarul electronic al arădenilor

Aripi de curcan la cuptor

Ingrediente:

două aripi de curcan

2-3 căței de usturoi

5 linguri pastă de ardei kapia

o ceapă mică

o lingură pastă de roșii

sare, piper, boia iute

cimbru

200 ml vin alb

4-5 linguri ulei

Mod de preparare:

Se curăță aripile de curcan foarte bine. Se condimentează cu sare, piper și puțină boia iute. Într-un vas se călește ceapa tocată fin, se adaugă pasta de ardei, pasta de roșii, usturoiul pisat, condimente și vinul alb. Se toarnă într-o tavă emailată sosul și se pune în sos aripile de curcan. Se pune cu o lingură sos și peste aripi. Se dau la cuptor la foc moderat o oră întorcând carnea din când în când de pe o parte pe alta. Dacă mai e nevoie se mai adaugă apa. Se mărește temperatura și se mai lasă încă o jumătate de oră să se rumenească.

Se servesc cu garnitură de orez, cartofi, cuș cuș sau legume.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.