Ingrediente:
un kg ardei grași mici
o ceapă medie
jumătate conservă boabe de porumb dulce
o ceșcuță cu linte roșie
o ceșcuță cu orez în amestec (cu bob lung și sălbatic)
două tomate medii
jumătate legătură mărar proaspăt
o ciupercă (pălăria)
sare, piper, după gust
Mod de preparare:
Se spală ardeii, se taie capacul și se curăță în interior de cotoare și semințe. Capacelele se păstrează. Între timp, se pregătește umplutura: se taie mărunt ceapa, se adaugă orezul spălat, lintea spălată și scursă bine, porumbul scurs, mărarul tocat, pălăria de ciupercă mărunțită și roșiile date prin răzătoare. Se potrivește de sare și piper.
Cu această compoziție se umplu ardeii grași, se acoperă cu căpăcelele, se așează într-un vas de lut, se adaugă apa (cât să acopere ardeii pe 3/4). Se dau la cuptor la foc mediu până sunt fierți bine.
Se lasă la răcorit 5 minute, apoi se scot pe platou și se servesc calzi, sau cu sos de roșii sau iaurt.
sursa: bucataras.ro