Ziarul electronic al arădenilor

Ardei umpluți cu ciuperci

Ingrediente:

12 ardei

200 gr. orez

200 ml. ulei

500 gr. ceapă

500 gr. ciuperci

un morcov mic

o rădăcină de pătrunjel

500 gr. roșii

verdeață

sare, piper

Mod de preparare:

Se aleg ardeii, se taie un căpăcel în jurul codiței, se scot semințele. Se opăresc 10 min. în apă clocotită, se scot apoi și se lasă să se scurgă. Zarzavaturile se dau pe răzătoare, iar ciupercile se toacă mărunt și se călesc în ulei, se adaugă orezul, două pahare de apă și se lasă să fiarbă la foc domol.

Când apa a scăzut, se adaugă 3 roșii curățate de pieliță și semințe, tăiate felii și se mai lasă 5 minute la fiert, după care se pune mărar, pătrunjel, sare și piper și se amestecă ușor. Se lasă să se răcească. Se umplu apoi ardeii, se așează într-un vas, se acoperă cu restul de roșii trecute prin robot și 200 ml. apă și se dau la cuptor aproximativ 40 minute.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.