Ingrediente:
12 ardei
200 gr. orez
200 ml. ulei
500 gr. ceapă
500 gr. ciuperci
un morcov mic
o rădăcină de pătrunjel
500 gr. roșii
verdeață
sare, piper
Mod de preparare:
Se aleg ardeii, se taie un căpăcel în jurul codiței, se scot semințele. Se opăresc 10 min. în apă clocotită, se scot apoi și se lasă să se scurgă. Zarzavaturile se dau pe răzătoare, iar ciupercile se toacă mărunt și se călesc în ulei, se adaugă orezul, două pahare de apă și se lasă să fiarbă la foc domol.
Când apa a scăzut, se adaugă 3 roșii curățate de pieliță și semințe, tăiate felii și se mai lasă 5 minute la fiert, după care se pune mărar, pătrunjel, sare și piper și se amestecă ușor. Se lasă să se răcească. Se umplu apoi ardeii, se așează într-un vas, se acoperă cu restul de roșii trecute prin robot și 200 ml. apă și se dau la cuptor aproximativ 40 minute.
sursa: bucataras.ro