Ziarul electronic al arădenilor

Varză fiartă

Ingrediente:

două verze potrivite

o ceapă mare

un ardei roșu

100 ml. ulei

6 roșii potrivite

sare

jumătate linguriță piper boabe

o lingutiță și o crenguță uscată cimbru

mărar

două foi dafin

Mod de preparare:

Într-o oală de 5 l. se pun la fiert 2l. apă și o linguriță sare. Varza se toacă subțire sau se dă la robot. Când apa clocotește se pune varza tăiată. Se adaugă ceapa și ardeiul tocate mărunt, uleiul, foile de dafin, crenguțele uscate de cimbru și mărar.

Se acoperă vasul și se lasă să fiarbă la foc moale. Când zeama din oală a mai scăzut, se ia capacul, se adaugă roșiile tăiate mărunt, praful de cimbru și piperul boabe. Se lasă la fiert până scade zeama aproape de tot. Se stinge focul și se pune mărarul verde tocat mărunt. Se servește cu mămăligă caldă și cârnăciori prăjiți.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.