Ziarul electronic al arădenilor

Varză cu legume

Ingrediente:

două verze medii

2 ardei galbeni

2 ardei roșii

3 morcovi

2 pătrunjei

o felie țelină

2 cartofi mai mari

sare, piper

cimbru, o foaie dafin, o legătură leuștean

500 gr. roșii

100 ml ulei

o ceapă albă

o ceapă roșie

Mod de preparare:

Prima dată se curăță varza de frunzele de deasupra, apoi se spalaă bine și se toacă, se sărează puțin. Zarzavaturile, ceapa, ardeiul și leușteanul se toacă mărunt. Roșiile se opăresc, se curăță de pieliță și se toacă mărunt. Ceapa, ardeiul și zarzavatul se pun la călit cu uleiul și 100 ml. apă, apoi se adaugă varza și cartofii.

Se mai lasă puțin să se călească și apoi se potrivește de sare, cimbru și piper. Se pune și foaia de dafin și se completează cu apă fierbinte, atât cât să o acopere, se acoperă și se lasă să fiarbă la foc încet. Când este aproape gata se adaugă roșiile și se mai lasă să fiarbă 10 minute. Se asezonează cu leuștean verde.

Se servește caldă cu un ardei iute.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.