Ziarul electronic al arădenilor

Turte cu dovlecel şi caşcaval

Ingrediente:

un dovlecel mai mic

100 gr. caşcaval

100 ml. apă caldă

50 ml. ulei

20 gr. drojdie proaspătă

o linguriţă zahăr

o linguriţă sare

350-400 gr. făină

Mod de preparare:

Dovlecelul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coajă, la fel şi caşcavalul. Dovlecelul ras, cu tot cu apa lăsată, caşcavalul ras, sarea, apa călduţă, uleiul şi drojdia frecată cu zaharul se amestecă bine. Se adaugă apoi 350 gr. de făină şi se frământă.

Când aluatul devine ferm şi nelipicios se acoperă vasul cu un prosop curat şi se lasă să crească o oră, într-un loc cald şi ferit de current.

Se pune făină pe masa de lucrum se întinde o foaie de un centimetru grosime şi se decupează cercuri cu ajutorul unei forme sau cu un pahar, apoi se înţeapă cu furculiţa fiecare turtiţă.

Se pune pe foc o tigaie mare, antiaderentă şi se lasă să se încingă bine. Se pun în tigaie turtiţele şi se coc pe ambele părţi, până se umflă şi se rumenesc.

Pot fi servite atât calde, cât şi reci.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.