Ingrediente:
o cutie ( 250 g) tortellini cu prosciutto crudo
30 ml ulei
o jumătate de ceapă albă
o jumătate de ardei ardei capia roşu
sare, piper după gust
un căţel usturoi
100 ml vin
mărar verde
Mod de preparare:
Tortellini se pun la fiert în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj ( 6-7 min.), când sunt gata, se scurg, se dau sub jet de apă rece şi se pun din nou la scurs.
Separat, într-o tigaie, punem ulei la încins. Când uleiul este gata adăugăm ceapa şi ardeiul tocate mărunt şi usturoiul zdrobit cu cuţitul. Le lăsăm să se căleasca, scoatem usturoiul, adăugăm sucul de roşii şi vinul. Potrivim de sare, piper. Peste acest sos adăugăm tortellini şi le mai lăsăm preţ de 5 minute. Se presară mărar tocat, sau, după preferinţă, busuioc sau mentă.
sursa: bucataras.ro