Ziarul electronic al arădenilor

Tort de vanilie

Ingrediente:

Blat:

5 ouă

un praf de sare

două linguri ulei

5 linguri de zahăr

5 linguri de făina

jumătate de plic de praf de copt

Crema:

un plic de cremă de vanilie

400 ml lapte

250 ml frişcă lichidă

Sirop:

200 ml apă

două linguri zahăr

esenţă de vanilie

Glazura:

5 linguri de apă

150 ml frişcă lichidă

8 linguri de zahăr

4 linguri nesquik

3 linguri miere

15 gr. gelatină+două linguri apă pentru hidratat

Mod de preparare:

Blat: Albuşurile şi praful de sare se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se mixează până devin lucioase. Se pun gălbenuşurile frecate cu ulei, făina cu praful de copt şi se pune totul în tava unsă. Se dă la cuptor 40 min. Se scoate şi se lasă la răcit.

Crema: Laptele se pune în castron şi se adaugă crema de vanilie, se mixează cu mixerul. Frişca se bate spumă. Se amestecă.

Sirop: Apa se amestecă cu esenţa de vanilie şi zahărul până se topeşte zahărul.

Glazura: Gelatina se pune la hidratat într-un vas cu cele două linguri de apă rece. Se cerne cacaoa. Se pune într-o cratiţă de inox, cu fundul dublu: apa, frişca lichidă, mierea, zahărul şi se amestecă totul până se dizolvă zahărul, dar fără să ajungă la punctul de fierbere. Se adaugă nesquik-ul, se omogenizează şi se lasă să fiarbă fix 3 minute amestecând continuu cu un tel. Se ia de pe foc şi se strecoară printr-o sită. Se lasă să se răcească până ajunge la o temperatură de 30-40 grade. Se topeşte gelatina hidratată câteva secunde cât să devină lichidă şi se toarnă peste glazură şi se amestecă să se omogenizeze.

Se taie blatul în 3 (două tăieturi). Se însiropează, se pune un start de cremă, unul de frişcă, apoi iaraşi blat, cremă şi frişcă şi deasupra se glazurează.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.