Ziarul electronic al arădenilor

Tort de căpșuni

Ingrediente:

6 ouă

6 linguri zahăr

6 linguri făină

3 linguri ulei

un plic zahăr vanilat

un plic praf de copt

un praf de sare

pentru cremă:

300 gr. căpșuni

300 ml. frișcă

50 gr. zahăr pudră

un plic gelatin

Mod de preparare:

Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, după care se adaugă zahărul și zahărul vanilat amestecând bine până se topește. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul și praful de copt stins în zeama de lămâie (sau oțet), apoi se încorporează în spuma de albușuri. La final se adaugă făina în ploaie, se amestecă ușor cu mișcări de jos în sus și se toarnă într-o tavă  tapetată cu hârtie de copt.

Se dă la cuptorul preîncălzit și se coace la foc potrivit timp de aproximativ 30-35 min. Se face testul scobiorii, iar când este gata se scoate și se lasă la răcit.

Fructele se fac piure cu blenderul și se amestecă în continuare cu zahărul pudră pâna acesta se topește.

Între timp se pune gelatina la hidratat în puțină apă și se încălzește ușor pe foc, amestecând până la fierbere (a nu se fierbe). Pasta de căpșuni se trece prin sită și se încorporează în frișca bătută, apoi se adaugă gelatina și se amestecă bine.

Se taie blatul în două foi și se așează astfel: blat/cremă/blat/cremă. Se ornează cu ciocolată rasa și căpșuni.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.