Ingrediente:
6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
3 linguri ulei
un plic zahăr vanilat
un plic praf de copt
un praf de sare
pentru cremă:
300 gr. căpșuni
300 ml. frișcă
50 gr. zahăr pudră
un plic gelatin
Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, după care se adaugă zahărul și zahărul vanilat amestecând bine până se topește. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul și praful de copt stins în zeama de lămâie (sau oțet), apoi se încorporează în spuma de albușuri. La final se adaugă făina în ploaie, se amestecă ușor cu mișcări de jos în sus și se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se dă la cuptorul preîncălzit și se coace la foc potrivit timp de aproximativ 30-35 min. Se face testul scobiorii, iar când este gata se scoate și se lasă la răcit.
Fructele se fac piure cu blenderul și se amestecă în continuare cu zahărul pudră pâna acesta se topește.
Între timp se pune gelatina la hidratat în puțină apă și se încălzește ușor pe foc, amestecând până la fierbere (a nu se fierbe). Pasta de căpșuni se trece prin sită și se încorporează în frișca bătută, apoi se adaugă gelatina și se amestecă bine.
Se taie blatul în două foi și se așează astfel: blat/cremă/blat/cremă. Se ornează cu ciocolată rasa și căpșuni.
sursa: bucataras.ro