Ingrediente:
200 gr. pișcoturi
200 gr. biscuiți Amaretti
250 ml. cafea espresso
un păhărel mic de lichior Amaretti
250 gr. mascarpone
200 ml. smântână pentru frișcă
100 gr. zahăr
o lingură cacao
Mod de preparare:
Pișcoturile și biscuiții se zdrobesc folosind robotul de bucătărie nu foarte mărunt. Se amestecă biscuiții cu pișcoturile, iar pentru decor se opresc câțiva biscuiți întregi.
Pentru cremă se mixează frișca cu zahărul. Separat se amestecă crema mascarpone cu un tel. Se încorporează cele două ingrediente. Se amestecă cafeaua espresso răcită cu lichiorul.
Pe fundul unor pahare sau cupe se pune un strat de biscuiți și pișcoturi. Se stropesc pișcoturile și biscuiții cu cafea amestecată cu lichior. Se adaugă un strat generos de cremă, deasupra un alt strat de pișcoturi și biscuiți, stropiți cu cafea, iar în mijloc se pune un biscuite întreg înmuiat 1-2 secunde în cafea. Se pudrează cu puțină cacao și se dă la frigider pentru cel puțin 30 minute.
sursa: bucataras.ro