Ziarul electronic al arădenilor

Tiramisu cu zmeură

Ingrediente:

un pachet de pișcoturi

două găbenușuri

două linguri de zahăr+două pliculețe de zahăr vanilat

250 gr. de mascarpone

250 ml. smântână pentru frișcă

250 gr. zmeură

o cană de cafea neîndulcită

frișcă pentru ornat

puțină ciocolată rasă pentru ornat

frunze de mentă pentru ornate

Mod de preparare:

Se face mai întâi crema: Se freacă gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat până devin albe, se adaugă peste mascarpone și se amestecă bine pâna devine o cremă omogenă.

Se bate smântâna pentru frișca și se amestecă apoi cu crema de mascarpone.

Această cremă se dă la rece apoi se pregetesc pișcoturile, care se rup bucățele mici și se trec prin cafea neîndulcită.

Se montează în cupe sau pahare: se pun mai întâi pișcoturi însiropate apoi câte puțin din cremă, apoi se pun câteva zmeure.

Se pun iar pișcoturi însiropate, apoi se ornează cu frișcă, se presară ciocolata rasă, se pune câte o zmeură deasupra și o frunză de mentă pentru aspect.

Se păstrează la frigider până la servire.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.