Ziarul electronic al arădenilor

Tartă floare cu ciuperci

Ingrediente:

o foaie de aluat de plăcintă

două fire de ceapă verde

200 gr. ciuperci champignon

3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Se scoate aluatul din congelator și se lasă la dezghețat peste zi.

Se curăță și se spală ceapa și ciupercile, după care se toacă mărunt.

Într-o tigaie încinsă se toarnă puțin ulei și se călește ceapa și ciupercile, un minut.

Se întinde foaia de aluat, se pune umplutura deasupra și se distribuie pe toată suprafața.

Se rulează aluatul, după care se crestează din loc în loc, cam la 1,5 cm.

Se face o coroniță din ruladă, dupa care se ia fiecare felie și se răsucește, astfel încât, la final, toate arata ca petalele unei flori.

Se unge aluatul cu puțin ulei și se pune tarta la cuptor până se rumenește, cam 15 minute.

Sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.