Ziarul electronic al arădenilor

Tartă cu mazăre

Ingrediente:

300 gr. făină

200 gr. margarină

un ou

2-3 linguri apă rece

sare, piper

150 gr. mazăre congelată

200 gr. brânză proaspătă

70 gr. telemea

50 gr. caşcaval ras+30 gr. pentru presărat deasupra

jumătate ardei gras roşu

100 gr. afumătură slabă

3 ouă

două linguri smântână

cimbru uscat

Mod de preparare:

Pentru aluatul de tartă se cerne făina într-un castron, se adaugă margarina cubuleţe şi se frământă un aluat nisipos. Se bate oul cu 1-2 linguri apă rece şi sare, apoi se adaugă peste făină. Se frământă rapid un aluat elastic, nelipicios care se strânge într-o bilă, se acoperă cu folie alimentară şi se pune la rece pentru câteva ore sau de pe o zi pe cealaltă.

Se taie cubuleţe afumătura şi ardeiul gras. Se fierbe câteva minute mazărea în apă clocotită cu puţină sare, se scurge şi se lasă la răcit.

Se întinde aluatul de tartă cu sucitorul atât cât să acopere fundul şi peretii unei forme. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se dă la cuptor pentru 10 minute. Între timp se prepară umplutura.

Se pun brânza proaspătă, caşcavalul, telemeaua, mazărea, ardeiul gras, afumătura într-un castron, apoi se adaugă peste ele ouăle bătute separat cu sare. Se pune piper măcinat şi cimbrul uscat mărunţit şi se omogenizează. Se scoate tarta din cuptor, se pune umplutura, se presară deasupra restul de caşcaval şi se dă la cuptor până devine aurie.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.