Ingrediente:
300 gr. făină
200 gr. margarină
un ou
2-3 linguri apă rece
sare, piper
150 gr. mazăre congelată
200 gr. brânză proaspătă
70 gr. telemea
50 gr. caşcaval ras+30 gr. pentru presărat deasupra
jumătate ardei gras roşu
100 gr. afumătură slabă
3 ouă
două linguri smântână
cimbru uscat
Mod de preparare:
Pentru aluatul de tartă se cerne făina într-un castron, se adaugă margarina cubuleţe şi se frământă un aluat nisipos. Se bate oul cu 1-2 linguri apă rece şi sare, apoi se adaugă peste făină. Se frământă rapid un aluat elastic, nelipicios care se strânge într-o bilă, se acoperă cu folie alimentară şi se pune la rece pentru câteva ore sau de pe o zi pe cealaltă.
Se taie cubuleţe afumătura şi ardeiul gras. Se fierbe câteva minute mazărea în apă clocotită cu puţină sare, se scurge şi se lasă la răcit.
Se întinde aluatul de tartă cu sucitorul atât cât să acopere fundul şi peretii unei forme. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se dă la cuptor pentru 10 minute. Între timp se prepară umplutura.
Se pun brânza proaspătă, caşcavalul, telemeaua, mazărea, ardeiul gras, afumătura într-un castron, apoi se adaugă peste ele ouăle bătute separat cu sare. Se pune piper măcinat şi cimbrul uscat mărunţit şi se omogenizează. Se scoate tarta din cuptor, se pune umplutura, se presară deasupra restul de caşcaval şi se dă la cuptor până devine aurie.
sursa: bucataras.ro