Ingrediente:
Pentru aluat:
400 gr. făină
25 gr. drojdie proaspătă
o linguriță zahăr, puțină sare
două linguri ulei de măsline
o cană apă călduță
Umplutura:
300 gr. carne tocată
o ceapă mare
2 căței de usturoi
un morcov mic
1/2 ardei gras
o cutie de ciuperci
un chilli
1/2 pahar vin alb
dafin, cimbru proaspăt, oregano, sare, piper, boia dulce
ulei de măsline
o lingură pastă de tomate; o linguriță pastă de gogoșar
cașcaval ras
Mod de preparare:
Se amestecă drojdia cu zahărul și cu puțină făină și se toarnă puțină apă caldă. Se lasă să dospească puțin și apoi se adaugă la făină și se mai adaugă și uleiul amestecat cu apa rămasă și în care s-a dizolvat sarea.
Se frământă un aluat elastic și se lasă să crească puțin. Într-o formă de tartă cu hârtie de copt se pune aluatul întins cu un sucitor și se pune umplutura.
Se adună puțin la capete și se presară cașcaval deasupra. Se dă la cuptorul încins aprox. 35-40 minute, până e rumenită deasupra și aluatul e copt.
Umplutura:
Se toacă ceapa fin și se pune la călit cu ulei de măsline, se adaugă usturoiul și apoi morcovul răzuit fin și ardeiul tocate mărunt. Se adaugă carnea și ciupercile. Se prăjesc bine și se adaugă sare, piper, boia dulce, cimbru, dafin, oregano și se toarnă vinul alb. Se lasă să scadă bine vinul și apoi se adaugă pasta de tomate și de ardei. Se mai lasă 2-3 minute și se dă deoparte să se răcească.
sursa: bucataras.ro