Ingrediente:
ardei gras (roşu, galben, verde)
2-3 morcovi mai mici
două cepe mici
o căpăţână usturoi
3-4 cuiburi de fidea (paste chinezeşti de orez)
ţelină
ciuperci
un dovlecel mic
un piept de pui (400-600 grame)
150 ml vin alb sec
sweet chilli sauce
sos de soia
sare, piper, curry
rozmarin, cimbru, busuioc
ulei de măsline extra virgin
Mod de preparare:
Se spală bine pieptul de pui, se taie fâşii subţiri, se sărează, se condimentează după gust şi se lasă în frigider la macerat circa o oră în vin şi usturoi pisat. Se scoate apoi puiul de la macerat şi se pune în tigaia încinsă cu o lingură de ulei de măsline. Când acesta începe să se rumenească se ia de pe foc.
Se taie toate legumele sub formă de beţişoare subţiri şi se călesc în uleiul rămas de la carne. Când acestea devin sticloase se amestecă cu pieptul de pui, se condimentează şi se mai lasă pe foc circa 10 min (la foc mic). În ultima etapă se adaugă în tigaie peste amestecul de pui cu legume, pastele în prealabil fierte şi scurse bine. Se adaugă după gust sosul de soia şi cel de chilli.
sursa: bucataras.ro