Ingrediente:
4 gulioare
un morcov
o rădăcină pătrunjel
două fire ceapă verde
un ou
3 linguri făină
4 linguri ulei de măsline
pătrunjel verde, sare, piper
Mod de preparare:
Curăţăm gulioarele şi zarzavatul şi ceapa verde, apoi le tăiem. În două linguri de ulei tragem la tigaie cuburile de morcovi. Într-o oală punem morcovii, ceapa, pătrunjelul rădăcină şi gulioarele tăiate fâşii. Adăugăm apa necesară – cam 3,5 – 4 l – asezonăm şi lăsăm să fiarbă legumele la foc mic, acoperit.
Preparăm găluştele amestecând făina cu oul şi două linguri de ulei, amestecăm bine până obţinem o pastă consistentă dar nu foarte tare. O lăsăm să se odihnească până punem să fiarbă apa cu sare şi în momentul când clocoteşte rupem găluştele cu linguriţa. Le lăsăm să fiarbă 10-12 minute apoi să se odihnească 5 minute. Printr-o strecurătoare răsturnăm apa de pe ele şi le trecem printr-un jet de apă rece.
Când legumele sunt fierte, adăugăm găluştele în supă şi presărăm deasupra pătrunjel verde tocat.
sursa: bucataras.ro