Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Supă de gulii cu găluşte

Ingrediente:

4 gulioare

un morcov

o rădăcină pătrunjel

două fire ceapă verde

un ou

3 linguri făină

4 linguri ulei de măsline

pătrunjel verde, sare, piper

Mod de preparare:

Curăţăm gulioarele şi zarzavatul şi ceapa verde, apoi le tăiem. În două linguri de ulei tragem la tigaie cuburile de morcovi. Într-o oală punem morcovii, ceapa, pătrunjelul rădăcină şi gulioarele tăiate fâşii. Adăugăm apa necesară – cam 3,5 – 4 l – asezonăm şi lăsăm să fiarbă legumele la foc mic, acoperit.

Preparăm găluştele amestecând făina cu oul şi două linguri de ulei, amestecăm bine până obţinem o pastă consistentă dar nu foarte tare. O lăsăm să se odihnească până punem să fiarbă apa cu sare şi în momentul când clocoteşte rupem găluştele cu linguriţa. Le lăsăm să fiarbă 10-12 minute apoi să se odihnească 5 minute. Printr-o strecurătoare răsturnăm apa de pe ele şi le trecem printr-un jet de apă rece.

Când legumele sunt fierte, adăugăm găluştele în supă şi presărăm deasupra pătrunjel verde tocat.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.