Ziarul electronic al arădenilor

Supă aztecă (de post)

Ingrediente:

o ceapă tocată

4 căţei de usturoi

o linguriţă de boia iute

o lingură de chimen măcinat

o linguriţă de boia dulce

o cană de ţelină tăiată cubuleţe

3 căni de supă concentrată de legume

două cutii de 450 de grame de fasole neagră

o cană de porumb congelat

3 linguri de suc de lămâie verde

un avocado tăiat cubuleţe

o roşie tăiată cubuleţe

o cană de coriandru proaspăt tocat

sare de mare şi piper negru, după gust

Mod de preparare:

Se sotează ceapa şi usturoiul în două linguri de supă concentrată de legume într-o oală de supă la foc mediu spre mare, până se înmoaie ceapa. Se adaugă condimentele şi ţelina şi se mai fierbe încă 1-2 minute. Se adaugă supa concentrată de legume, fasolea, porumbul şi două linguri de suc de lămâie verde.

Se dă într-un clocot, apoi se reduce focul şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute. Se asezonează cu sare şi piper negru.

Într-un bol separat, se amestecă avocado, roşiile, coriandrul, restul de o lingură de suc de lămâie verde, sare şi piper negru. Se toarnă supa fierbinte în boluri şi se garniseşte cu o lingură plină de salsa de avocado.

Sursa: crestinortodox.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.