Ingrediente:
500 g carne tocată (pui sau vită)
1/2 ţelină
3-4 morcovi
o ceapă roşie
4 căţei usturoi
conopidă
mazăre
pătrunjel verde
leuştean (verde sau uscat)
2-3 linguri ulei de măsline
sare
Mod de preparare:
Curăţăm şi spălăm legumele. Călim carnea tocată (de pui) în 2-3 linguri ulei de măsline, până când carnea are o culoare deschisă. Adăugăm ţelina şi morcovul tăiate cubuleţe (un morcov îl dăm pe răzătoare şi-l vom adăuga mai târziu), adăugăm 3 l apă şi-l lăsăm să fiarbă, iar din când în când îndepărtăm spuma formată. Adaugăm morcovul ras, verdeaţa tocată mărunt, ceapa şi usturoiul întregi. După o fierbere de 20 minute putem adăuga conopida (bucăţi mai mici) şi mazărea, adăugăm sare după gust şi mai lăsăm să fiarbă până când toate legumele vor fi fierte complet.
Dacă folosim carne tocată de vită, timpul de fierbere va fi mai mare, deci conopida şi mazărea le vom adăuga mai târziu.
sursa: bucataras.ro