Ingrediente:
400g făină
o linguriță oțet
250 ml apă
un praf de sare
cireșe
zahăr
Mod de preparare:
Cernem făina și în mijloc punem oțetul, sarea și apa. Frământăm un aluat ca plastilina, nelipicios, la nevoie adaugăm apa sau făina.
Punem aluatul în frigider cel puțin o jumătate de oră.
Scoatem aluatul din frigider, îl întindem pe o față de masă mai mare și apoi începem ușor să-l întindem cu mâinele până formăm o foaie foarte subțire. Ungem deasupra cu ulei.
Punem ciresele pe marginea unei părti, presărăm zahăr după gust, apoi cu ajutorul feței de masă rulăm ușor ștrudelul. Îl punem într-o tavă unsă cu ulei, iar înainte de a-l da la cuptor dăm cu ulei deasupra. Se coace la foc mediu cam 45 de minute. După aceea se scoate din cuptor, se porționează și se pudrează cu zahăr.
Se servește călduț cu frișcă sau înghețată.
sursa: bucataras.ro