Ziarul electronic al arădenilor

Spaghete cu sos de ciuperci

Ingrediente:

300 g spaghete

un piept de pui

o ceapă

250 g ciuperci proaspete

300 ml smântână

3-4 căţei de usturoi

două linguriţe busuioc uscat

o mână de mazăre (opţional)

sare, piper, vegeta,

ulei/unt

Mod de preparare:

Spaghetele se fierb conform intrucţiunilor de pe pachet. Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu puţină sare, timp de 30 de minute. După ce s-a fiert se scoate din apă şi se pune la răcit, după care se taie bucăţele.

Ciupercile se curăţă de coajă şi se taie felii.

Într-o tigaie se pune puţin ulei în care se pune ceapa tocată, apoi se adaugă ciupercile, se calesc puţin în ulei după care se adaugă un polonic din apa în care a fiert pieptul de pui şi se lasă ciupercile să fiarbă 10-15 minute. Dupa ce s-au fiert ciupercile se adaugă mazărea, pieptul de pui, smântâna, busuiocul uscat, căţeii de usturoi  care se dai pe răzătoarea mică, piper, sare şi vegeta după gust. Se lasă să mai dea un clocot, se ia sosul de pe foc şi se pune peste spaghete.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.