Ingrediente:
200 gr. ciuperci
Sos de ciuperci:
500 gr. ciuperci champignon
1-2 căței de usturoi
30 ml vin alb sec
două linguri cu vârf sos de roșii spaniol (sau alt sos de roșii)
un fir rozmarin
1/4 linguriță cimbru uscat
sare, piper negru
2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Se curăță ciupercile de codițe, se taie felii și se sotează în uleiul încins, presărate cu sare și piper negru. Când ciupercile sunt moi și apa de pe ele s-a evaporat, se adaugă usturoiul strivit și se sotează încă un minut. Se stinge cu vin și se lasă până se evaporă.
Se adaugă sosul de roșii, cimbrul și rozmarinul. Se adaugă și 1/3 cană de apă. Se fierbe totul cu capac, până sosul scade (cca 10 minute).
Jumătate din ciuperci se pun în blender și se mixează până devin pastă. Se amestecă cu restul ciupercilor. Se drege sosul de sare.
Spaghetele se fierb în multă apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Se scurg pastele și se pun peste sosul de ciuperci. Se amestecă bine. Se servesc stropite cu ulei de măsline și parmezan.
sursa: e-retete.ro